2014 m. gegužės 7 d., trečiadienis

Gegužė – sniegas, vynas ir pieno kokteiliai


Oi, tas pavasaris su savo gegužinėm… Galvą pametęs šėlioja. Snigo, lijo, vėjas ūžavo ir protarpiais saulė šypsojos. Visa tai – vieno pusdienio orai. Tfu, tfu, tfu didžiųjų šalčių išvengėm, visi sveiki ir gyvi liko. Dabar lyja. O tokie orai ir interneto modemui galvelę susuko. Įrašus kaip kokias silkes statinėn į aplankalus grūdau ir… daugelis aktualumo neteko kol atsirado galimybė į tinklaraščio vidurius įlįsti:D
Labai smagiai gyvenam. Tikrai. Tik bitutės neramina – šalta, vėjuota, į savus namus visos sulindę. Baisu ar maisto pakankamai turi, ar vietos užtenka. Tikrai labai, labai jaudinuos. Bet toookį moralinį pastiprinimą gavau vienoj bitininkystės parduotuvių. Pardavėja su užtaisu vidiniu ir daug meilės bitėms. Žiniom ir padrąsinimais bei visokiausiomis istorijomis pasidalino tai beveik skrajot pradėjau :D Nes, ką jau čia slėpt, specialistas gali būt geriausias, bet jei jau neduota dovana pradinukiškiems bitininkams patarinėt, tai neduota… Gaila, kad tas stebuklinga parduotuvė tolokai – Pakruojy. Labai gražus miestelis su turtinga istorija.
Ir dar vieną porciją ryžto bei drąsos dovanų gavom. Lankėmės Joniškėlyje esančiame vynuogyne, kurio savininkas dar ir lietuvišką vyną gamina. Važiavom specialiai – sodinukų. Prieš tai domėjausi, skaičiau ir rinkausi – kas, kur ir kaip. Gavom visko su kaupu. Lietuvos sąlygomis, svarbiausia tai vienkiemio pasaulio pakraštyje, prisitaikiusių augti vynuogių. Galimybę apžiūrėti kaip gi mūsų augalai atrodys (tikiuosi :D) po penkerių ir daugiau metų. Dar patarimų. Gerų ir su kaupu. Vyno rūsį apžiūrėjom. Jaučiu, kad tas auginimo ir vyno gamybos virusas manyje dar labiau išsikerojo. Nors… neįsivaizduoju ar gali būt labiau – ir taip mintis bei darbus kaip voratinklis apraizgęs :D Tikiuosi, labai tikiuosi, kad savą vynų asortimentą papildysiu ir vynuogių “kur prie ūkinių pastatų” vynu. O jei rimtai, tai iš veislinių, universalių bei tik vynui skirtų, vynmedžių uogų.
Per Pasvalį važiuojant, beje jo centre pirmą kartą buvau, net klyktelėjau iš džiaugsmo bei netikėtumo. Jei jau tiksliau – tai užbaubiau, kad reik stoti. Pamačiau iškabą “Pieno baras” :D :D Nežinau kiek tokių Lietuvoje dar liko, bet tikrai nedaug. Ir ne ten, kur tenka lankytis. Tai jau į šitą visu greičiu moviau. Prisiminiau ir kokie vaikystėje buvo skanūs pieno kokteiliai Kauno Laisvės alėjoje, ir koks smagumas išnyko Vilniaus centre. Ten jau gerokai suaugusi užsukdavau. Tai va – kainos nuostabios, mano kokteilis irgi labai skanus buvo. Truputį simboliškai pasirinkau – pavadinimu “Bitutė”. Įtariu, kad reikia kokteilinės dairytis ir namie pradėt plakt pieno-ledų-medaus kokteilį. Net seilė nutįso. Ir vėl velniškai gaila, kad nepakeliui Pasvalys, į nuolatinių marštutų trajektoriją nepatenka.  Nors, niekada negali žinot… Kai negali pasakyt kur būsi po savaitės, tai… nenustebčiau, kad ir kokioj Australijoj po metų atsidursiu. Beje, pasivaikščioti po Pasvalio centrą irgi buvo smagu – labai graži pakrantė. Dviese, neskaitant Mokos, važiavom ir net diskusija užvirė. Konstatuotas faktas – Lietuvoje miestai bei miesteliai gražėja ir tvarkingėja. Labai. Verta nepraleisti progos ir net jei aplinkeliais bei pagrindiniais keliais arčiau, užsukti. Nes jei nuoširdžiai, tai į Pasvalį, tik dėl smalsumo ir kyštelėjom nosis. Gal tik pro mašinos langą ir būčiau mačius, jei ne ta stebuklinga iškaba “Pieno baras” :D Ir šiaip, gyvenimo patirtis byloja, norisi įspūdžių ir praplėsto akiračio – suk iš pagrindinių kelių. Yra ką Lietuvoje pamatyt bei patirt, tikrai yra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą