2014 m. birželio 10 d., antradienis

Žolynai, žolynėliai... nuo kvapo sukasi galva




          Rankos ir plaukai, ir net namai kvepia žolynais. Prieskoniais ir arbatomis. Gerą pusdienį į vazonus daigelius kaišiojau ir kelionėn ruošiau. Reikia gėrybėmis dalintis ir kitus džiuginti. Komplektai, pagal poreikį, gavosi gan rimti – šaltmėtės, pipirmėtės (net pačiai juokinga), melisos, čiobreliai, rozmarinai, raudonėliai, anyžiniai lofantai. O, kad jau į žoles įsisukau tai ir džiovinimo sezoną pradėjau – kvepia namai raudonėliais ir šalavijais. Pietums – žuvies salotos su kalendrom, o aš jau apžiūrėjus katžoles galvoju reiks jas patiekaluose išbandyt. Pirmą kartą auginu, kates vilioju :D
                 Beje, nuoširdžiai prisipažįstu, žolelių arbatų nemėgstu. Ir  ištisus laukus žolynų užsiveisiau, nes tai prieskoniai, prieskonėliai seniai pavilioję. Galvoju gal gi panašu į arbatas, ar ne? Net ir daugiau visko į maistą suberiu nei į puodelį vandens telpa. Ir ant pagaminto maisto barstant, daugiau visokių gerųjų savybių lieka :D
                 Dabar užsimaniau dėžučių prieskoniams – linu trauktų, siuvinėtų. Bazilikams ir raudonėliams, kalendroms bei krapams, mėtoms bei melisoms... Beje, dalis žolių ir šaldytos labai puikiai virtuvėje tinka. Tik, kad per kelis namus keliaujant nepasiteisina – vienkiemio šaldiklį Mokos mėsa okupuoja ir nieks nebetelpa. O vežiotis tikrai nepatogu. Mieste – iš šaldymo kameros, kaime – žolės tradiciškai džiovintos. Vat ir įvairovė gaunasi :D 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą