2014 m. rugpjūčio 3 d., sekmadienis

Karštis ir avys

                      Jungiuosi prie daugiabalsio choro nuolat besiskundžiančio – „Kaaaršta, oi, karšta“. Nu, bet tikrai karšta. Taip, kad gyvenimas vienkiemyje tik vakarais atgyja. Šiandien net susimąsčiau – ir kokio velnio anksti ryte keltis, jei tą dieną nereikia niekur tam tikru laiku būt, kai vis tiek didžiumą dienos darbai labai lėtai buksuoja, nuolat po dušu lakstau ir iš vis nieko nesinori. O vakare bei naktį pats darbymetis užklumpa.
                      Sunkiausios dienos Mokai. Ir ne tik dėl to, kad kailiniuota labiausiai. Ciucės kelionės apribotos iki minimumo – kartu važiuoja tik tada kai tai neišvengiama. Nes net ir trumpam stabtelėjus prie parduotuvės, degalinėje ar pan. rizikuojam rasti keptą šunį. Ir šiaip nieko gero sveikatai tie perkaitimai neduoda. O šuniui, pripratusiam visur kartu būti, pasilikimas namie liūdnas reikalas :D Visą dieną ant grindų Moka gulinėja ir tik vakarais išlenda grynu oru pakvėpuot, pauostinėt kas naujo sode :D Beje, bitutėms irgi karštis nepatinka – ant lakos sparneliais mojuoja, savo namučius vėdina.

                      Nežinau nei kas savuose daržuose dedasi – kai termometras gerokai virš 30 laipsnių šilumos rodo, jokio noro juose darbuotis. Bet avis kieme tai pastebėjau. Ganosi, į naujus namus kraustytis ruošiasi. Šį kartą vaikiškas skiautinukas. 



6 komentarai:

  1. Nuostabiai mielas darbelis. Negaliu atsižiūrėt....
    Parodykit Moką kada :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :D Reiks ir Moką fotosesijai prikalbint, o tai visai išvėsus šunė. Gulinėja per karštį ir nieko nebenori :D

      Panaikinti
  2. Ajau avelių avelių burinėlių visa šeimyna, labai jaukus užklotukas. Karščiai praeis, va tada ir užklotas pravers. O aš kuriu verslo planą kaip būtų galima tą perteklinę vasaros šilumą "užvekuot". Žiemą atsineši trilitrį šilumos- atidarai...mmm nei pečiaus kurt nereikia, sklinda 36 Celsijau iš stiklainio... Gudrūs žmonės tai gudrūs, kompus išrado, į Mėnulį nusitarabanijo, a tokio paprasto dalyko kaip vasaros karščių panaudojimas praktiniams tikslams dar nesugalvojo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. "Karščio konservai" rankų darbo dėžutėje :D Puikus verslo planas :D Aš tai vis bambu, kad dar vieno dalyko niekaip neišranda. Reikia kažką padaryt, kad keptuvėje vartant pav. kotletus jie nesitaškytų :D :D Dalykas paprastas, o sprendimo nėr :D Na gi nervina :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai linksmos avys. O čia toks audinys ar aplikacijas darei? O dygsniavai siuvimo mašina ar rankomis? Koks šio pleduko dydis?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visko čia po truputį - ir audinio, ir aplikacijų. Dygsniuota mašina - free motion (o kaipo lietuviškai net nežinau... gal laisvasis dygsniavimas :D ). Dydis.... jau iškeliavo tai neprisimenu gerai. Mažiukui, kūdikiui pritaikytas...

    AtsakytiPanaikinti