2014 m. rugpjūčio 6 d., trečiadienis

Zyziančių sapnų…


            Vakar tikrai darbinga ir smagi diena buvo. Dar karšta. Po vidurnakčio susirangiau lovoj su knyga. Žinoma, tikėdamasi malonaus atsipalaidavimo po perkaitimo ir nuovargio. Skaitant pirmą sakinį užmušiau du uodus ir prisiminiau, kad vakare tikrai buvo momentų kuomet šviesos uždegtos, o durys atlapotos… Na, nieko. Nudobiau kelis uodus, pavaikiau muses… Skaitau toliau, o vabalų tik daugėja. Kai pro nosį praburzgė karvabalis kantrybė trūko galutinai. Pradėjau daužytis, baladotis ir po visus namus zyzeklius vaikytis. Apie pirmą valandą baigiau akciją “skraidūnams ne”, išsidrėbiau lovoj ir, kad pokštelėjo… Baimės pliūpsnis, bet susivokiau, kad gi langas atviras, išoriniai rėmai nuo vėjelio siūbuoja. Patikrinu – lango tinklelis užsilankstęs, prie plyšių uodai ir peteliškės net į eilę rikiuojasi, vidun taikosi. Teko uždaryt – ir dėl vabalų, ir dėl ramybės. Visi namai miega, niekas nieko, be manęs, negirdi. 
            Susirangau su knyga vėl. Nuovargis jau laužia, snūduriuot pradedu. Taip jautriai, jautriai… sapnuoju, kad kažkas į kiemą žirgu atjoja. Prabundu – Moka po lova parpia ir sapnuose kažką vaikosi. Letenomis ir uodega ritmingai į grindis taktą muša. Ir dar tyliai loja. Miegas kažkur prašapo, nuovargis liko.
            Mintyse susidėlioju sekančios dienos darbus, paslampinėju po namus, po nosim pazurzu, kaip tvanku bei karšta ir susirangau miegot. Užsimanau į WC, tada gert, grįžtant užkliūnu už Mokos kamuoliuko ir visu ilgiu išsitiesiu ant grindų. Namuose vis dar sklinda nepertraukiamas knarkimas. Net pavydu, kaip galima taip sladžiai miegot.  
            Skaityt jau nebegaliu – per daug pavargus. Užmigt irgi. Priežastis ta pati. Iš po lovos išlenda pasipiktinęs šuns snukis ir žiovaudamas pasižiūri – “tai ko nemiegi, vartaisi vis, kitiems trukdai”. Ir vėl dingsta. Pasijaučiu blogietė, miegot kitiems neleidžiu. Tada pradedu dar labiau vartysis – lova atrodo per kieta, patalynė per šilta ir t.t. Apie ketvirtą ryto pagaliau užmiegu…
            Ryte pasidarau kavos, apsidairau – o namai, net keista, veiksmo pilni. Atrodo, visi žvalūs ir laimingi. Net Moka, nepaisant karščio, pilna energijos ir visur makaluojasi. R kažko klausinėja, o aš galiu tik atsakyt – “Palauk, kol kavą išgersiu”. Vienas puodas nepadeda, tenka susiverst dar vieną. Vėl jaučiuosi blogietė – prie veiksmo neprisidedu, į klausimus rišliai atsakyt nesugebu.
            P.S. Apsimiegojus labai gerai pas bites eit. Ten reikia lėtai, ramiai elgtis. Tai va – rytais aš taip ir jaučiuosi. Lėtai, neskubant apžiūrėjau aviliukus. Nuo vadovėlinio grafiko bitutės atsilieka. Pasak knygų jau turėjo būt visas medus užakiuotas, bet va… dar nesuruoštas sukimui. Matyt karštis ir joms galveles susuko. Nors skųstis negaliu – jau ragavom savo medaus, apsisaldinom patys ir dar kitiems išdalinom. Kito teks palaukti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą