2014 m. gruodžio 7 d., sekmadienis

Geros savaitės – geras savaitgalis


        Kas yra gera savaitė. Kai nuveiki daug darbų. Kai aplankai svarbius ir mylimus žmones. Kai išdalini dėžes ir jauti, kad suteikė džiaugsmo. Kai į naujus namus iškeliauja žaislai. Kai gauni dovanų nuostabaus rankų darbo muilo (dabar metu lauk šampūnus, dušo žele ir negaliu atsidžiaugti). Kai parduotuvėje pirktoje dešroje randi sagą ir galvoji, jog va – dar viena dovana. Kai per plikledį paveži šalikelėje sustojusį žmogų. Kai bibliotekoje randi daug norimų perskaityti knygų (o taip pasiseka ne visuomet). Kai supranti, jog verta ilgiau pabūti vienkiemyje, jog iš naujo įsimylėtum savo miesto užkaborius. Ir grįžus dar labiau vertinti vienkiemio ramybę. Ir dar labiau suprasti kodėl tokiu metų laiku ne visi pas mus ištveria – mane maitinanti tyla kai kuriems per daug spengianti. Gauti smagų darbinį pasiūlymą. Impulsą tobulėti ir padrąsinimą eiti toliau. 
            Ir kai savaitgalį nusprendi skirti sau, nors telefonu ir teko pameluoti, jog taip, taip, taip darbai vyksta. Gaminti valgį, bet neplauti indų (oi, čia mano košmaras šitas darbas). Išsiuvinėti būsimos dėžutės dangtelį. Lovoje skaityti knygas. Šypsotis už kelių metrų nuo trobos tupinčiai lapei ir suvokti, kad kuo ilgiau neišeini į kiemą, tuo daugiau ten pėdsakų. Ir skaityti „Paukščių vadovo“ ištraukas pilkajai meletai. Mat ji nežino, kad uoksą turi išsistuksenti medyje, o ne mūsų rąstinio namo sienoje. O šiandien nuostabiai snigo. Taip gražiai ir gausiai, kad su Moka išlandžiojom takus bei takelius ir gabalą miško. Klaidžiojom po tankmę, kur naktinį prieglobstį randa žvėrys. Po tankiomis eglių šakomis keturiomis ropojau ir tyrinėjau akivaizdžius šernų buvimo pėdsakus. O už nugaros nuo šakų šleptelėjus sniegui išsigandau :D Kadangi tuo jausmu užkrėčiau ir Moką, skutom per įgriuvas lauk, kol užkliuvau ir buvo nuspręsta, jog voliojimasis sniege yra dar vienas žaidimas. Ir kai grįžęs džiaustai drabužius, o pavargęs šuo susirango miegoti. Kai sekmadienio vakarą neskubėdamas vartalioji visokiausias idėjas ir turi laiko jas palikti pabręsti bent iki rytojaus. Netikėtai atrandi, jog vienintelei mėgstamai arbatai su pipirais net ir priedų namuose esama – savo medaus ir pieno, nors pastarojo beveik niekada nebūna, mat negaliu jo vartoti. Tik šlakelį su arbata. Ir kai tikiesi, jog ir kita savaitė bus puiki ir darbinga. Kad savaitgalį galėsiu pasakyti – puikiai padirbėjau ir dabar ilsėsiuosi, o ne darbuosiuosi ir bambėsiu, jog nieko nespėju.
            Kai prirašai tokių smulkmenų ir jomis džiaugiesi, nors supranti, jog čia kaip sniegas. Kai krenta gražu, greit ištirpsta ir nėra. O iš esmės gyvenime nedaug ką ir keičia. Na, nebent pusnyje įstringi ir išvažiuoti nepavyksta :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą