2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Ne visaip taip, bet irgi neblogai


Aš jau prieš savaitę (atrodo...)  džiūgavau kai elektra dingo. Paskui įdėmiai perskaitėm atsiųstas žinutes ir iš anksto planavau šiandien dieną. Elektros nėra- darau itin smagius dalykus. Atsikeliu rytą – yra elektra. Sveika, gyva, lempelėmis pliskina ir šaldikliu burzginasi. Tai kavą gerdama dar įdėmiai mintijau, kaip čia taip... Atšaukt visus smagius dalykus? Bet, kad ir reikalingi – šiltnamį sniego prikasti seniai ruošiausi. Vis tokios, vat tokios, legaliai nuo darbo namuose  išvaduojančios, dienos laukiau. Ir ką, dabar nekasti, nesilinksmint? Pasitariau su savimi, Moką pakalbinau ir  vis gi pasidarbavau kastuvu. Dar buvo suplanuotas šakų sudeginimas ir maisto ruošimas ant laužo. Bet pietums skirta mėsa taip ir liko šaldiklyje, pamiršau ištraukt...
            Po lauko darbų grįžtu – na gi nieko tai elektrai nenutiko. Kad ją kur... O aš, maloniai pajudėjusi, taip tikėjausi atsisėsti prieš lango, knygą atsiversti ir nesijaudinti, visai nesijaudinti, kad nieko neveikiu. T.y. nedirbu... Rezultatas aiškus – dauguma darbų nakčiai liko :D Taip neplanuotai.
            O aš galiu pateikti vienos dienos, kai užpakalis nuo kompiuterio ir dėžučių ilsėjosi, apžvalgą:
            Šiltnamin be Mokos kojos kelt nesinorėjo. Mulčo sluoksnyje gyvenvietė susikūrusi. Urveliai, urveliukai ir dar mažyčiai urvelyčiai. Moka iš laimės nuo vieno prie kito šokinėjo ir nusprendė, kad per daug jų čia, nebeįdomu kai tiek. Po sniegu peliukams šilčiau bus :D
            Kam reikia išsikapsto ir apsnigtus obuolius.
            Urvai ir urveliai bei jų gyventojai sode bei darže prisitaikę visoms gamtoms išdaigoms.
            Sniegas labai geras daiktas, ramybės į dūšią atneša. Nes aš jau po Naujųjų, kuomet atlydys daržuose siautėjo, bandžiau naują daržą susikast. Nekantrumas buvo užvaldęs. Dabar balta aplink – nieko aš kasti nenoriu, žiema mėgaujuosi.

Kadangi ilsėjosi ne tik sėdimoji, bet ir smegeninė, kuriai lyg ir baigėsi krizė pavadinimu „o jojoj, gi nieko nenuveikiau, o metų tai jau tiek“,  susidėliota apžvalga tokia:
Mokytis. Vėl. Tyrinėju Coursera siūlomus kursus ir ruošiuosi. Beje, pernai mokiausi veterinarijos, tai praktiškai labai pravertė įgytos žinios. Gal teisingiau supratimas. Prieš tai net keletą kursų Auksarankių akademijoje išklausiau/atlikau/išbandžiau. Mmm... na dar vieni mokslai universitete irgi neblogai būtų, bet kol kas renkuosi tai kas nekainuoja ir įveikiama nuotoliniu būdu.
Kodėl aš taip ir nepradedu verslo? Tokio amatiniško, kuriam vystyti vienkiemis pati tinkamiausia vietą. Ir tas retorinis Kodėėėėl? tai tik sau skirtas. Nes niekas kitas ir neatsakys. Neaišku kodėl bijau. Nors lyg ir nedaug ką prarast yra. Bet... gal neapsimokės, nepavyks. Oi, nekenčiu bailių ir abejotojų, bet save kažkaip reikia mylėt :D Ar ne?
Dar vakar iškėliau klausimą – malonumą knistis bibliotekose bei knygynuose, pasinerti į stirtas knygų ir nenorėti jų užversti fetišizmas ar ne? Buvo balsuojančių, kad taip...
Vis bandau kokią naują liaudies dainą išmokti. Sako, kad visos jos apie alų, vyną ar šiaip karo. Peržiūrėjau savo repertuarą – tikrai pastaruoju metu tik tokias ir išmokau. Sumintijau, kad tada jau reik kokią raudą susirast. Bet tada sako, ne... atseit man prie veido raudos netinka. Vadinasi gyvenu tikrai gerai :D O kai prisimenu Dzūkijoje girdėtas raudas tai... sunkiausias dalykas buvo šermenyse nesusijuokti. Ką galvoji tą ir giedi arba kai po pusvalandžio saldumų pritrūksta karti tiesa išlenda: „Na ir durnas buvai kai degtinę gėrei“, „Pragėrei mano žiedą, nevidone“ ir t.t.
Visi didieji pokyčiai prasideda „Rytoj“. Geriausiai „Rytoj ryte“, bet aš tai gi žinau, kad rytais niekas neprasideda. Per anksti pradžioms, jos irgi turi pabusti, išsirąžyti, gal dar ir prasimankštinti (kodėl gi ne... bet sportas tai lyg ir nuo pirmadienių prasideda?), kavos pora puodų susiversti, internetan užsukti. „Rytoj“ visada realiau negu „ryte“.
Ir, dėėėėmeeesio, mano metų atradimas. Na, metai tai tik prasidėjo, tai gal bus ir geresnių, didesnių. Bet džiaugiuosi. Nereikia išsiritus iš lovos galvoti „vaaaje, ojojojoj jau 10 ar 11 valandų, o aš nieko dar nepadariau“. Jokios panikos, savigraužos ir saviplakos. Prasikrapštot akis ir išdidžiai klausiat aplink tupinėjančių vyturių „nuo kelių dirbi?“ „kiek valandų jau dirbi?“. Tikėtinas atsakymas – viena ar dvi valandėlės. Tai gi aš, jei skaičiuoti nuo vidurnakčio, tą parą jau daugiau prie darbų praleidusi būnu. Galiu didžiuotis ir džiaugtis, dar iš lovos neišsiritus jau dalį darbų įveikus :D Gudriai aš čia susidėliojau?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą