2015 m. sausio 17 d., šeštadienis

Pavasarinė viduržiemo meška


Pavasarinis oras rauna  stogą. Norisi po laukus ir miškus bastytis. Taip su Moka ir padarėm. Po purvynus ir apšąlusius keliukus paklampojom. Žebenkštį susitikom ir pagailėjau jos, kad gi kailiukas tai žieminis ir tokį sausį nebeužsimaskuosi baltai pasipuošus. Dviratį išsitraukiau ir rimtą, tvirtą zuikį pagavau. Jau apžiūrėjau kokias žoles vakare į maistą krausiu. O kad daržuose nieko sėt dar negalima vienkiemyje likusius kambarinių gėlių vazonus pakilojau, pasukiojau ir vietom sukeičiau. Šeštadienio proga meiliai nužvelgiau iš bibliotekos parsigabentų knygų krūvelę. O namuose kvepia alumi – didžiulis puodas ant krosnies kunkuliuoja.
Moka net po pasivaikščiojimų namo eiti nenorėjo ir viena pasilikusi gan ilgai į mišką spoksojo, varnas vaikė ir nosį žemėn įrėmus visokiausiais kvapais mėgavosi. Sakau, gi, tikra pavasarinė nuotaika. Aš kompiuterį, su visais darbai, kuo toliau nukišus dėžių brėžinius, piešinių eskizus užguliau ir jaučiu, kad gi viskas gerai ir puiku.
O čia mažo, mažutėlio berniuko dėžutė. Pagal susitarimą užrašus uždengiau. Linas, siuvinėta. Ir dydžio rimto 25x25x15 cm. Rekordininkė beveik. Jei dokumentų dėklų neskaičiuosim.











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą