2015 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Su Šv.Velykom!!!


        Jaučiat, jaučiat jau čia pat. Su lietum, sniegu ir saulės blyksniais artėja Šv.Velykos. Visi vienkiemio gyventojai sveikina. Žodžiu, raštu, uodegom mojuodami, galvom kinkuodami, sparneliais mojuodami. Pavasariškai.
            O pavasaris vienkiemyje toks augimu ir triukšmu prasimušantis. Iš žemės lendančių augalų nosimis, paukščių balsais. Mieste pasireiškia miškeliuose gausėjančiomis girtuoklių gretomis ir po langais ūbaujančių kaimynų balsais. Ir ten jau pavasaris. Pats tikriausias. Ir šiek tiek atprastas – vakare Moką vedžiodama net krūptelėjau keletą kartų. Atpratau nuo tos realybės mieste – pavasarį, vasarą ir ankstyvą rudenį vėlyvo vakaro pasivaikščiojimai neišvengiamai siejasi su kompanijomis pamiškėse. Ne visada draugiškomis, tačiau dažniausiai triukšmingomis.
            Mūsų prieš šventinis laikotarpis toks... mintis išvalantis. Kai turi dvejus namus, o didžiąsias šventes praleidi trečiuose, pats tikriausias kūno išbudinimas ir pamiklinimas gaunasi. Šepečiais, šluotomis ir kempinėmis šniūruoju, vorus po butą vaikausi. Moka gi mieste bado streiką paskelbė ir nuolat akis vartydama graudžiai žiūri – na ir ko čia dabar prireikė, kada naaamooo, į vienkiemy važiuosim. Mano argumentai, kad gi ir sodyboje, jei oras prastas, lovoje išsidrėbus parpia ir čia tą patį gali daryt, neveikia. O ir pasivaikščiojimai mieste turiningesni. Vien kiek kupstų reikia peržymėti, kvapų patyrinėti. Tik labai nesiseka šiandien šunei. Vis įsitaiso būtent toje vietoje, kurią reikia pavalyti, kažką perstumti, patraukti ar padėti. Tai taip ir keliauja po visą butą :D Nenuobodu, tikrai nenuobodu, kai turi šunį.
            Ir dar- gero kelio visiems, kurie keliauja pas artimuosius! Ir stiprybės tiems, kurie kaip ir aš, negali valgyti virtų kiaušinių :D Kartais jos tikrai reikia :D

4 komentarai:

  1. Su šventom Velykom ir Jūsų šeimynėlę! (Iki Atvelykio, sako, dar galima sveikinti :)
    Kaip Moka gyvena? Ar turit šiemet gandrioką? Mes jau sulaukėm, bet vienišas kol kas, gal parskris ir pačiutė neužilgo, o gal čia jūsiškis vienišius pernykštis?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už sveikinimus. O Moka saulės vonias priiminėja, gerai, kad vietos daug, o tai saulėkaitoje duobes išgulėtų :D :D :D Mėgaujasi gyvenimu, tik deja, energijos nebe tiek kiek jaunystėje turi... Gandrai dar tik praskrenda, pas mus nesitaiko. Šiaurė.... :D :D

      Panaikinti
  2. Kodėl vienkiemis taip ištuštėjo? :(
    Nei žinučių, nei naujų dėžučių...liūdna, pasiilgom.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, kad teiraujatės :D Man išskirtinis pavasaris - nieko nespėju, net daržų dar nesusikasiau, daigai tik talpose kol kas gyvena, gėlynuose auga kas tik nori... Atrodo, kad gyvenime tiek nesu dirbusi, kai net ne visada lovą pasiseka pasiekt. Bet... dar savaitėlė ir tikiuosi atokvėpio, jei taip galima pavadinti mojavimą kastuvu ir kitus pan. darbus :D O tada, kartu su manimi, tikiuosi ir tinklaraštis, ir dėžutės (kurias jau net sapnuoju), ir augmenija atsigaus :D Gyvūnija ir taip puikiai jaučiasi - kregždės po kiemą tik duodasi. Kai jos nueina miegot šikšnospariai lekioja.

      Panaikinti