2012 m. gruodžio 30 d., sekmadienis

Ditirambai Tinginystei – šventiniai linkėjimai (tiems, kurie dar tiki pasakomis, jog tingėti negražu – neskaityti)



Išgabeno Kalėdų senelis savo maiše veltinukų krūvą – penkias poras šlepečių, mažučius batukus, pora rankinių, pirštinių keletą, didelį ir šiltą šaliką. Dar siuvinių šiek tiek. Pačiu laiku spėjo – kol sniegas nenutirpo ir rogės galėjo visur privažiuoti. Ir niekaip nesuprantu kur vėl tas gruodis dingo. Iki Naųjų būtinųjų sutvarkyti darbų sąrašas sumažėjo, bet deja neišnyko (dabar pasiteisinsiu – per ilgas matyt buvo:D Jei rimtai pūgos sutrukdė ir aš čia visai nekalta :D ). O aš nespėjau nuveikti svarbiausio ir mieliausio dalyko – susiorganizuoti Visiško Tingėjimo dienos.
Tai tokia nuostabi diena, kai galima visą ją praleisti lovoje/hamake/baseine, o jei yra noro nors ir lauko būdelėje. Skaityti knygas, kurias seniai norisi perskaityti. Žiūrėti filmus, kurie laukia to stebuklingo laiko, kuris vadinasi „kada nors, kai...“. Idealiu  atveju Visiško Tingėjimo dieną kavos puodelis pats atsiduria rankose, vos tik apie jį pagalvojus. Maistas, kaip kokie kepti karveliai (o kodėl gi negalėtų būti ir jie) tiesiog atsiranda iš niekur. Ir, žinoma suteikia visišką palaimą gomuriui. Svarbiausia – nešvarūs indai pranyksta visam laikui. Jie netyko kriauklėje, ant spintelės ar kokioje nors netikėtoje vietoje. Visi norai tą stebuklingą diena išsisprendžia patys.
Tiesa, šiek tiek pastangų tenka įdėti - daugiausia tvirtybės reikalauja pastangos išguiti iš minčių darbų, pažadų, reikalų virtines. Ir bundančią sąžinę nukautuoti priminimu, jog didieji išradimai gimta dėl... tingėjimo. Ir aš tikrai, tikrai tuo tikiu.
Žinau, kad šiais metais tokiais malonumais jau nebespėsiu pasimėgauti. Bet kitais būtinai, būtinai. Pasižadu sau. Būtinai patirsiu Visiško Tingėjimo dieną. Ir savo draugams linkiu tos nuotabios prabangos – kuo daugiau laiko sau. Nuostabių dienų, kuomet galima atsiduoti malonumams ir paprasčiausiai mėgautis. Pagal norus - spoksoti į dangų arba TV, klausytis muzikos arba tylos. Ir... jausti, kad  tai stebuklinga Visiško Tingėjimo diena!





1 komentaras: