2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Džiaugsmai primytivieji






Pavasaris. Pagaliau. Ne, ne. Tikrai jis man darbingumo nepriduoda. Ir energijos pliūpsnių nejaučiu. O, kad jau tikslinti – tai yra ir to gerumo ir noro ką nors doro nuveikti. Tik, vat ne tai, kas šiuo metu svarbiausia :D Jokių ataskaitų ir radinių nesinori. Ir tada tai jau belieka sakyt – te tau boba Devintinės, nusispjaut per petį ir... pasiduot tam primityviam pavasariniams džiaugsmui. Ir lakstyt žiūrėt kiek sniego nutirpo, ir ar rudenį sodintų gėlių peliukai tokią ilgą žiemą nesikramtė. Tada džiūgaut, kad ten, kur dar rytą buvo balta, vakarop jau sniegas nutirpo ir... vualia. Po pusmečio laukimo, visi išaiškėjo, jog ne tik peliūkščiams sodinau :D
Nuo ryto šiltnamyje aplik salotas ant pirštų galų tripinėti – kad tik neišgąsdinti, ramybės nesudrumst. Nes visi žino, kad stresas trukdo augti. Ir nors pirmieji  lapeliai jau nuskabyti, iki didelio dubens šviežių saaaalooootų  dar daug trūksta.




Petražoles iš sniego skabyt ir saujom, saujom jas patiekaluosna :D




Ryte viskas ūžia nuo paukščių balsų. Ir kyla mintis kiek gi decibelų turi šalia įsikūrusių gervių klyksmai. O dieną pradirbus lauke ne tik gyvenimas, bet ir pats sau pradedi atrodyti paprastas, paprastas. Toks gyvuliukas, kuris džiaugias saulute ir nieko daugiau negalvoja. Tas pasitenkinimas, darbus apžvelgus, kitoks nei per žiemą įpratę. Ne toks kaip darbą protinį ar kūrybinį įveikus. Ir... su siaubu pradedu galvoti, kad makaulėje tuščia daros nuo to pavasario. Ir metams bėgant pavirsiu tetule, kuriai svarbiausia kada ką pasėti, visiems skalambyt, kad jos darže jau ridikai sudygo ar po svetimas vagas braidant šeimininkams aiškint ką kur auginti. Tfu, tfu tfu... tris kart per kairį petį. Nu bet reik gi tų primytiviųjų džiaugsmų. Reikia ir tiek. Siurbti pavasario orą ir apie nieką negalvot.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą