2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Jei jau mes toli, ji ateina į kiemą


Taaaip… jei šiemet negaliu nukeliauti į kultūros naktį Vilniuje, teks pačiai kultūrai su naktimi už parankės vienkiemin atlėkt… Geidautina pasiutpoklės ritmu.
Numatoma preliminari programa: 
Laistymo žarnos spaudimas patikrintas – nedidukas, bet fontanas bus. Kadangi vandens nedaug, pageidautinas veiksmas “Vandens iliuzija”.
Kieme organizuojamas šokio spektaklis flamenco su būgnais bei pliauškėjimais (intensyvumas priklauso nuo uodų kiekio).
Degustacija ir dainos apie šermukšnius. Pernykštis šermukšnių vynas dar neskanautas. Bijau, kad uogos per mažai šalčio gavę ir gali būti karčios.
Priklausomai nuo vyno degustacijos rezultatų spektakliai – “Myliu/nekenčiu”, “Carmen” ir pan.
Žydintis bijūnas ir ypač kvepiantis  jazminas garantuos jausmą “Užburtas oras”.
“Mikroskopas” bus pakeistas “Lupa” ir suteiks galimybę stebėti šimtus vabalų ropinėjančių po kiemą, pievą ar daržus.
Norintiems sužinti ką jaučia “Kabantis žmogus” siūlome užsukti į palėpę. Tikrai, tikrai ten gyvena šikšnosparniai. O kas dar… ir to “dar” nemažai, teks išsiaiškinti patiems. Beje, šviesos palėpėje nėra, turėtų užtekti tiek kiek pro langelius patenka. Tai gi rekomenduojame užsukti naktį, liuką uždarysime. O norintiems pabėgti – langas, kabėjimas ant antenos strypo ir pan. atrakcijos.
Numeris “Taboras žengia į kultūros naktį” priklauso tik nuo jūsų. Kiek, keliese ir kada…
Miškas, nors ir ne lazerių, bet yra. Ir su daug viską matančių ir žibančių akių. Dar ir pabaubia kartais. Ten galima surengti ir pramoginę naktį “Paklysk” su šakalais ir meška (jei pastaroji neiššleivojo Baltarusijon).
Projektui “Sferų pieva” turim ir pievą, ir kartono, ir senų padangų ir dar marias visokio ankstesnių šeimininkų paliktų rakandų.
Vienu metu vykstant šokio spektakliams, instaliacijoms ir įvairaus pobūdžio projektams, galiu garantuoti keptos vištienos pasirodymą “Maistas menui, menas maistui” . Nes kas gi stebės ar tinkamai kulšys apskrudo, kai tiek veiklos… juodos vištos, nors ir pasidengę anglimis, irgi turi teisę būti meniška kultūros nakties dalimi.
Turim tvartuką, su gardeliais - individualiam darbui itin tinkamomis „Meno celėmis“.
Ugnies spektaklis prie laužo.
Šeimyninis spektaklis „Demokratijos gimimas ir mirtis“ aptariant buitinius klausimus. Kartais išvirsta į veiksmą „Monologai“.
Badmintono raketės laukia naktinių setų.
Norintiems – kinas po žvaigždėmis. TV, kompiuteris arba senas vaikiškas kino projektorius be garso.
Šiaip tai žibintuvėlis iškeliavo į amžinosios šviesos pasaulį. Ir tamsos žaidimus ir žaidimus tamsoje garantuoti galim.
Supynės ne anoniminės, bet pagražinti, kad šviestų ilgai netrunka.
Jei nenorite tapti instaliacija „Ufo“ – po vyno degustacijos lįsti prie avilių draudžiama.
Norintiems į parduotuvę – spektaklis „Maršrutas“ ir linksmas žingsniavimas 7 km į vieną pusę. Įtrauktos atrakcijos „Pasirink kairę arba dešinę“. Susiklosčius (ne)palankioms aplinkybėms galimi sustojimai „Miestas - paslaptis“,  „Naktis areštinėje“,  „Naktis su kariuomene“, o ten žiūrėk ir „Naktinė kaligrafija“, kaimynų atsiprašymas „Būkime draugais“
Jaunojo dizainerio prizas – kas nors sutvarkykit virtuvės sienas, a? Prašau, prašau, prašau...
Tekstilės miniatiūrų bienalė „Iš dėžės / Out of the Box“ nors ir ne 9, ne tarptautinė, bet man pačiai baisu kiek tose dėžėse visko...
Turimt sieną, kurią norisi išmarginti. „Šviesos grafičiai naktyje“
Hmmm... lauko būdelė... „Sekite KVAPŲ pėdsakais“
Pletkininkų vakarėlis „Viskas apie Ievą/Zosę/Marytę“
Aiškinsimės kur dingsta pinigai: „Pinigai: įdomybės ir paslaptys“. Bet rimtai, kur jie prašampa, a?
Neišvengiami pašnekesiai su eksponatais „Archeologinio darbo paslaptys“, eksperimentinė archeologija ir pan.
„Laisvai kabantys garsų dažai“ hm... truputėlį gaila būtų visą vyno rūsį ištuštint, nebent vardan meno...
Nesusipratusiems ką veikti paaiškinimas - „Pažodžiui“
Gėlių pavilijonais apsimeta mano vis didėjanti liga – gėlių darželiai.
Yra pas mus ir sentimentalių, jei prileisit prie CD  - koncertas „Muzikinė laiko mašina“.
Kuo daugiau svečių tuo intensyviau vyksta projektas „Pamiršk tylą“.
Vakar R baigė kuopti rūsį ir labai nori pasigirti, visaus įrengimo planais pasidalint. „Pasakėlės iš rūsio: rastas šlamštas, išneštas šlamštas, ateities planai, vandens potvyniai ir kt.!“
Išliek viską kas ant dūšios „Nuo …izmų iki ūbizmo“
Muilo yra, rankas plautis patartina. „Burbulų stebuklai“
Neklausinėkit ką skaitau. Nes ne tik slaptas knygynas bus, bet ir visokiausios literatūros aptarimo vakaras.
Neprisiruošiu duobės užkasti. „Akivarų Skveras“. Vieta iš anksto nenurodoma.
Teatralizuotas šou KORSETAI IR BIUSTHALTERIAI: kai pagalvoji tai XXI a. apatiniai irgi įvairūs
Rytmečio programa.
Ankstyvą rytmetį, kol visi dar miega, pirmiesiems pabudusiems primygtinai siūlom užsiėmimą „Ramybės meistrai“. Nes nu... būkit žmonės, nežadinkit vėliau nuėjusių miegot :D Tas rytmečio... „Žodžiai Žodžiai Žodžiai“ kartais vargina.
Mankšta „Trimito maršų paradas“
Šokio spektaklis „Ir viskas klojosi kuo puikiausiai, kol...“ , pasakojimo valandėlė „Juokingo žmogaus sapnas...“, pagraudenimai  „Kito kailyje“.
„Inovacijų šimtmetis: XIX a. mitybos tradicijos“. Uhu, neatsivešit pakankamai - pusryčius darže ir miške teks rinkti.
Jei labai išsipuošit, paskui šoksit, vaidinsit, rytą ropojimas po pievą su mintim „Juvelyrika. Kur nukrito?“ 
Išlydėtuvės „Sudie Eliza...“ Nenorintiems greitai išsinešdinti - muzikinis poezijos monospektaklis „Kelionė“.

P.S. Visiems galintiems labai siūlau aplankyti iš šias http://www.kulturosnaktis.lt/lt/projects/index/page:1 kultūros naktis. Gal ne taip smagu kaip pas mus, bet... jei jau negalit atvykt tai ką padarysi :D



4 komentarai:

  1. Gaila, kad aš per toli :D Po tokio aprašymo visos Vilniaus pramogos nublanktų :D Artimiausiu metu laukiamas reportažas su nuotraukomis iš kultūros nakties pasaulio pakrašty.

    Beje, aš ėmiau vengti žaisti badmintoną vakarais kai supratau, kad čiurlius (deja, jie jau ne vienerius metus pas mus nebegrįžta) ir šikšnosparnius labai vilioja plunksnelė. Kažkaip nejauku žaisti, kai palei raketę kažkas pastoviai skraido. Baisu neužmušti kokio...

    AtsakytiPanaikinti
  2. O geras, kaip smagiai čia jūs! Super programėlė!
    Šiandien aš su abiem meškom, sūnum ir broliu išsikraustau sodybon gal net iki liepos pabaigos ir turiu labai žemišką klausimą jums ne į temą, bet man žiauriai skaudų: kokį internetą naudojat? Pavargau ieškot..
    P.s. per pramoginę naktį "Paklysk" su šakalais ir meška, žiūrėkit, kad ten 2 vnt. meškų nebūtų! Neužgaukit, blyn, mano pupuliukų :)))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, koks smagus mėnuo jūsų laukia... Meškoms linkėjimai, tikrai miške neužklysim, negąsdinsim :D Tokias meškas labai, labai mylim :D Internetą Tele2 naudojam. Modemas keliaujantis. Šiaip tikrinom operatorių puslapiuose kokią dalį apima ir dar ėjom į salonus ir banksnojom į žemėlapius su klausimu kaip šitoj vietoj - kiek šansų.Kai kurie net siūlė nemokamai, berods parai, paimti modemą ir išbandyt. Kai tik nusipirkom Tele2 nebuvo labai geras, bet neseniai už maždaug 7 km naują bokštą pastatė tai pagerėjo. Dar orientavomės pagal tel. operatorius. Omnitelis labai prastai vekia, tai ir internetas bus prastas ir pan. Pradžioj planą su ribotais duomenim naudojom, kai pagerėjo - neribotais, nes pagundų ir reikalų internete padaugėjo :D

      Panaikinti
  3. Fotoreportažo buvimu labai abejoju... tamsoka ir laiko gali trukti :D Bandmintoną vengiu vakarais žaisti, nes apyžlibė esu... šikšnosparnį dar, dar, o jau taikinio niekaip neįspoksau :D

    AtsakytiPanaikinti