2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Patisono užpuolimai


                  Beveik savaitę mane persekiojo... pats paprasčiausias patisonas. Dar tuo metu kai jis darže šonus kaitino buvau numačiusi gražuolio lemtį – stiklainius. Na, o parsigabenus vis... tai priedų trūkumas, tai laiko ar energijos stoka kamavo. Kad nepamirščiau apie jo egzistavimą vis labiau matomoj vietoj pasidėdavau. Kol... tas nelemtas patisonas pats pradėjo keliauti po virtuvę ir gyvu priekaištu pavirto. Ryte nušlepsi kavos pasidaryti – o ten šalia virdulio guli... tas pats patisonas. Eini šaldytuvo tikrinti – ir vėl jis. Nori patogiai virtuvės foteliuke išsidrėbti – užimta. Mano vietoj patisonas ramiai sau parpia. 
                      Naktį sapnavau košmarą, kad lovoj... guli dideeeelis ir gauruotas patisonas (visgi išsiaiškinau, kad šunė paslapčia lovon susirangė :D). Po nakties dar ir diena tokia, apie kurias sakoma „kaip tyčia“. Svilinant karščiui visuomeniniu transportu vėžinausi, beveik tris valandas po miestą savomis kojomis kursavau. Mano mėgstamas vieno knygyno skyrelis panaikintas (nooooriu dar pasirausti tose nuostabiose krūvose su pigiomis knygomis... ). Kitame knygyne skaitytos lektūros mainai nenusisekė. Paskaita – užsiėmimas (kuris ir turėjo būti kelionės dykumą primenančio miesto šaligatviais kulminacija) neįvyko... o tiksliau amato meistrė per valandą taip ir nepasirodė... Dar teko keletą kartų skuosti į autobusą, pakeliui iš stotelės apeidinėti nelygioj kovoj kritusias aukas (vasaros karščio bei alaus kokteilis ne visiems įveikiamas)... Ir kai tempdama sunkų krepšį su knygomis, duona ir pomidorų padažu (skirtu to paties patisono apgyvendinimui stiklainyje) leisgyvė parsiradau namo... ant galvos šleptelėjo... tas velnio patisonas. Pamiršau, kad uždėjau ant spintelės viršaus :D
                      Šiandien sukaupiau jėgas ir sugrūdau jį į stiklainius. Tikiuosi nesisapnuos ir pretenzijų, kad nepatogu, kaimynai nepatinka ar kokios druskos trūksta nebereikš. Pavojingos daržovės tie patisonai. Netikintiems – skaityti tekstą aukščiau.
                     


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą