2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Doroju, dalinu, džiaugiuosi ir svajoju





             Patinka man tas antros vasaros pusės metas. Ne dėl artėjančio rudens, ne. Dėl derliaus sodyboj. Kai daržoves gali graužt, kramtyt, į puodus bei stiklainius visą dieną kišti. O svarbiausia – prigrūsti mašiną iki braškėjimo. Ir pirmyn į svečius kiekvienam sustojime vis lengvinant naštą :D  Na ir vietos Mokai išsidrėbti, kad vis daugiau liktų :D Iš kiek dalinasi moliūgas? O gi iš penkių! Ir čia ne valgytojų skaičius, čia tiek moliūgo  dalių palikimo punktų. O šiemet itin gausiai užderėjusias slyvas kibirais tempėm visiems norintiems. Ir bazilikų laukas įkvepia geriems darbams – aprūpinti visus pažįstamus šviežiais prieskoniais.
            Jei vėtros ar uraganai neužgrius (tfu tfu tfu) numatomas itin didelis rudeninis obuolių dorojimas, derliaus išvežiojimas.  Obuolių sūrių ir vyno gamyba… sulčių spaudimas ir visiems norintiems siūlymas.
            Ir svajoju apie žolynų plėtimą, prieskonių vazonėliuose auginimą dideliais kiekiais ir dar milijoną veiklų… Nieko naujo :D
            O dabar pats svarbiausias pasigyrimas. Pagaliau, pagaliau interneto platybėse atradau bibilją. Nea… religinga nepasidariau.  Tai bitininkų biblija vadinama Jono Kriščiūno 1933 m. “Bitininkystė”. Kol kas kompiuterinis variantas (tos knygų kainos knygynuose kartais tikrai gąsdina), bet vis tiek labai džiaugiuosi ir nosį įsmeigusi skaitau. Tiesa, prie avilio kompiuterio nenusineši, bet dešimt kartų perskaičius gal jau aiškiau viskas bus :D Ir jei kam nors aktualu ir įdomu, reikia džiaugtis ir tiesiog krykštauti iš laimės, kad yra tos šiuolaikinės technologijos. Ir neišeinant iš namų galima po dvidešimt kartų peržiūrėt filmuotą medžiagą apie bitučių priežiūrą. Nuo… iki. Kaip žinia,liaudies išmintis teigia, jog  reikia ne tik išgirsti/perskaityti, bet ir pamatyti. Tai prieš realius bandymus ir spoksau. Akis išplėtus ir ausis pastačius :D Ir vis tiek dar būtų baisu ir neramu pačiai avilius tvarkyt. Nors įdomu be galo. Svajoju… Nors realiai kai kurios svajonės pildytis jau pradėjo ir dabar planuoju, rikiuoju, šviečiuosi, kaupiuosi, ruošiuosi ir… dar kartą skaitau, žiūriu, mokausi.
           

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą