2014 m. kovo 21 d., penktadienis

Pavasario lygiadienio pasakos

Keikiau save, burnojau visaip – beklajojant po Lietuvą svarbius užrašus Vilniuj palikau. Laikinai strigo mano darbai. Bet... giliai įkvėpiau ir galiu tik užuojautą reikšti tiems, kurie, tokiam pavasariškam orui laukan viliojant, kabinetuose sėdi.
Susitikau šiltnamyje slieką. Gero pavasario vienas kitam palinkėjom, su Lygiadieniu pasveikinom. Patikinau, kad meškerės valo greitu metu tikrai nepervyniosiu. Sakė, daug betvarkės nepridarys.  
Galutinai išsiaiškinau kur dingsta skalbinių segtukai. Kadangi pirkau kuo ryškesnius tai vilioja smalsiuosius kėkštus. Jau keletą kartų mačiau, kaip paukštis, ant virvės siūbuodamas, bando tą ryškumą nutraukti. Tikiuosi, kad tik šiaip pažaidžia, nieko jiems blogo nenutiks. Kėkštams. Nes segtukai tai negrįžta atgal.
Vaikštom su Moka po daržus, šiek tiek pakapstom kur sausiau. Darbų pasidalinimas toks – aš kapliu žemę papurenu, jei urvelis koks pasitaiko - Moka letenomis pabaigia rausti, kas gyvena patikrina. Gal ką nors ir išbaidys :D Kuklius medžioti pernai lyg ir suviliojau (reiks dar šiemet būtinai priminti, koks geras šuo tas bjaurybes gaudantis). Pelių medžioklėje pasiekimai kol kas kuklūs, bet juda į priekį – šunės sąskaitoje trys graužikai ir vienas kurmis. Tai, dar yra kur tobulėt :D
Gervės pačios Mokai priminė, kad prie jų negalima artintis. Aukų ir traumų išvengta, bet stebimos per pagarbų atstumą.
Į pamiškę geriau nežiūrėti. Ten dar sniego pilna. Nors... prieš keletą dienų kiemą gerokai apipustytą radom. Ir tas baltumas manęs nenervino. Tik gaila, kad per didžiuosius sniegus keliavom, gal būtų buvus proga nors kartą šiemet slidėmis pasidžiaugti.  Dar ir nuo beprotybės sulaiko – neleidžia po daržus su pilnomis kišenėmis sėklų lakstyt. Ir per šalta, ir per šlapia, bet vis tiek knieti. Nesenus įvykius prisiminus galiu kompetentingai patvirtinti – nieko smagaus per vėtras mišku važiuot. Šakos ant kelio krenta, o linkstantys medžiai su visais kamienais grąsina prispaust.
Erkės didelės ir alkanos. Čia, tiems, pas ką keturkojai gyvena – metas naują partiją lašiukų nuo erkių varvinti. Keletą nuo Mokai šviesaus kailiuko nurinkau ir susirūpinau, kad matyt jau baigėsi veikimas anksčiau lašintųjų. Keliausiu į Veterinarijos vaistinę.

Su Pavasario Lygiadieniu visus!

2 komentarai:

  1. Su pavasariu vienkiemio gyventojus! Nors ne pavasaris, o kažkokia velniava čia pas mus. Kovo 16 ne tik kad snigo, bet ir griaustinis nudundėjo. Maniau, kad čia man tik akyse sužybsėjo ir ausyse supoškėjo, betgi ne. Skaitau anądien spaudoj patvirtinimą, kad akurat taip ir buvo- griaudėjo. Seni žmogai sako, kad bus šalta ir lietinga vasara. Bet dar pažiūrėsim, nes tos senosios prognozės dabar vargu ar galioja.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilniuje irgi sniego pusnys dideliausios buvo, bet griaustinio neteko girdėt. Vadinasi jau tikrai pavasaris, jei dunda :D

    AtsakytiPanaikinti