2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

Kai namuose...


Kai namuose verdamas alus ir daromas vynas klausimai „kur nukišai termometrą?“, „o tai kur dingo mano mielės?“ arba šiek tiek isteriški pareiškimai „nelįsk prie pektinų“ tampa gana dažnu reiškiniu. Neišvengiamai daiktai keliauja, dėliojasi ir slepiasi ten kur jiems patinka.
Taip ir atsirado dvi didelės ir labai reikalingos dėžės. Naudojau namuose rastas atraižėles, kurios prašėsi sunaudojamos.





Rimta, labai rimta aludario rakandų dėžė. 35x26x10 cm. Skyreliai – pagal pageidavimus, kad tilptų būtent tai kas planuojama dėti. Ir atradimas – labai patogu lipnius lapelius viduj klijuoti. Atmintis gerai, bet priminimas irgi reikalas svarbus :D






O čia tai jau tekstiliniais dažais tepliojau... Net pati nustebau, kaip čia tokia šviesi dėžė gavosi. Spėju, kad įsivaizdavau vasaros vakarą. Kai lauke maloni vėsa, sode staltiese užtiestas stalas, keletas vyno taurių. Lėkštės su daržo gėrybėmis – pomidorai gausiai bazilikais pabarstyti, jaunos cukinijos riekelės, apkeptos ir prieskoninėse žolėse paskendę... Ech... Dėžutės matmenys 29x21x10 cm. Audinys – linas.



Vienu techniniu sprendimu dėžės viduje visgi nesu patenkinta. Pati sau nagus apkapočiau. Tai daugiau taip nedarysiu... Bet vyno paslaptis jau supakavau, į lentyną įkroviau.



Beje, gal kas žinot kur gauti sugeriamo popieriaus? Tokio, koks į sąsiuvinius būdavo dedamas. Turėjau lapelį ir labai gailėdama, bet sunaudojau. Ir dar atradimą padariau. Priešistorė paprasta. Būna tokių svečių, prieš kurių atvykimą viską reikia slėpt. Kuo giliau ir dar spynas pakabint. Geriausiai būtų pačiam pasislėpt, bet jei nepavyksta... bent jau nepalikt paslėgtų detalių... Tai vat – viršeliai dėžių nukentėjo nuo riedučių. Vėžės ant jų liko labai rimtos. Ir purvinos. Valiau drėgnu skudurėliu – ant šviesios medžiagos plėmai plečiasi ir dar purviniau atrodo. Kad jau nebuvo ką prarast tai gerokai vandens panaudojau ir sugertuką. Purvas nuo dėžės iškeliavo – liko ant sugeriamojo popieriaus. Vat taip. Nežinau ar čia visais atvejais padeda... tikiuosi greitu metu neteks vėl išbandyt. Nes triūsti, specialiai purvinti ir valyti nesinori... Tai dabar lauksiu netyčinio išsiterliojimo, bet, kad sugeriamojo popieriaus daugiau neturiu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą