2014 m. kovo 31 d., pirmadienis

Sėklelės, didelės ir mažos...

              Sėklų dėžė – labai aktualus pavasarinis daiktas. Ką jau ten aktualus – gelbsti nuo maišelių krūvos. Prieskoniai vienam, daržovės kitam, gėlės, dar daržovės, dar ir dar... ir nieko nebesigaudau, bet vis tiek pro sėklų stendus praeiti negaliu. Nors jau kyla įtarimas, kad ir dėžė su skyreliais čia nepadės, niekas netilps ir apskritai... liga tos sėklos :D


                  O galvosi kas gavosi. Lietuvišku linu traukta, oda „kaustyta“, tekstiliniais dažais tapyta. Motyvas nusižiūrėtas nuo XIX a. lietuviškos kraičio skrynios. Tai nėra tiksli skrynios kopija, bet būtų labai įdomu ir tokią padaryt. 

        

              Beje, pastebėjimas. Peržiūrėjau tikrai nemažai skrynių bei kuparų nuotraukų. Tai kas man patinka – simetriški piešiniai ant jų nėra jau tokie tikslūs, kokius mums bando įpiršti dabartinis gyvenimas. Nes taip jau gaunasi, kad iš simetrijos reikalaujama itin didelio tikslumo. Nei velnio – senieji meistrai jos laikėsi, bet tikrai nebuvo dantimis ir nagais įsikibę. Yra šiek tiek neatitikimų, „pakvailiojimų“ tuose simetriškuose paveiksliukuose. Ir tai suteikia tam tikro žavumo. Nes reikia būt robotu, kad iš akies, nekopijuojant ir pan. viskas būtų idealiai tikslu.
Oi, kaip man patiko šitos dėžės tapymo procesas... reik kartot :D Formą ir raštą skrynios išgaut... 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą